



קברי המלכים בפאפוס: מנוחתם האחרונה של האריסטוקרטים
קברי המלכים בפאפוס, הבנויים מתחת לאדמה, הם אתר מורשת עולמית של אונסק"ו מאז שנת 1980, ונחשבים למוצג היסטורי יוצא דופן. קברי המלכים (Tafoi ton Vasileon) הם מקום מנוחת האחרונה של האריסטוקרטים והפקידים שחיו בפאפוס מהמאה ה-3 לפנה"ס ועד למאה ה-3 לספירה.
הקברים התת-קרקעיים בנויים כשורת עמודים, אך למרות שמם מעולם לא שימשו לקבורת משפחות המלוכה. במקום זאת נקברו כאן כ-100 אריסטוקרטים ופקידים בכירים. קברי המלכים ממוקמים כמה קילומטרים צפון מערבית לנמל פאפוס, המשקיף על מפרץ האלמוגים. הם נראים מרוחקים מאוד, אבל אפופים תחושה של קודש ומסתורין. המבקרים במקום יצטרכו לרדת בין 12 עמודים גבוהים התומכים בחצר הקבר. בקבר מספר 5 ניתן לראות חלק מהשאריות שנותרו מהעיר היוונית נקרופוליס, ששימשה קרקע לקבורה של פקידים עשירים ואריסטוקרטים בתקופה ההלניסטית של קפריסין. בקבר מספר 7 קבורות עצמות של רוכב וסוסו שקובצו יחד תחת זכוכית. מהקברים המשמעותיים האחרים של האתר, קבר 4 השתמר בצורה הטובה ביותר.
איזור הקבורה לא שימש רק לבני האצולה וראיות שונות מוכיחות כי הנוצרים הראשונים השתמשו בקברי המלכים כדי לטמון בהם את אנשיהם. מאוחר יותר, בימי הביניים, השתמשו הפולשים בחלק מהתאים כבית מגורים או סביבות עבודה, ועדות לכך ניתן למצוא בקבר מספר 3.
יום מבקרים רבים שנדרשים לשלם דמי כניסה סמליים של 2.5 יורו. קברי המלכים הם אתר ארכיאולוגי פעיל, ועבודות חפירה מתקיימות במקום מאז 1977 תחת פיקוחה של מחלקת העתיקות של הרפובליקה הקפריסאית.
פתוח מדי יום
שעות פתיחה בקיץ
(16 באפריל - 15 בספטמבר): 8.30-19.30
שעות פתיחה בחורף
(16 ספטמבר - 15 אפריל): 8.30-17.00


עוד אתרים ארכיאולוגים



