פארק הקקטוסים באיה נאפה (Ayia Napa Cactus Park) שייך לפארק הרשמי המציג לראווה צמחים ים תיכוניים, קקטוסים וסוקולנטים. הפארק ממוקם בסמוך לפארק הפסלים הבינלאומי איה נאפה (International Sculpture Park) ולמוזיאון הפיסול הפתוח (Open Sculpture Museum) – ומומלץ מאוד להקדיש להם יום טיול שלם ומלא חוויות. עוד סיבה להגיע לפארקים היפים ולמוזיאון הפתוח הוא שאין צורך לשלם דמי כניסה והם פתוחים לאורך כל השנה, 24/7.
לא הרחק מפרוטאראס, מערת הציקלופ (Cyclops Cave) היא המאורה האגדית של האדם המיתולוגי, שאכל את עינו של ציקלופ פוליפמוס, שעיכב את אודיסאוס וכמה מאנשיו בדרכם חזרה ממלחמת טרויה. אודיסאוס עיוור לבסוף את הציקלופ עם מוט עץ ונמלט ללא פגע, אבל איבד כמה מאנשיו.
דרהיניה (Dherynia) הוא כפר מקסים השוכן במחוז פמגוסטה(Famagusta) שבקפריסין, מומלץ מאוד לביקור במהלך חופשה בפרוטאראס. מומלץ להקדיש יום שלם לטיול בכפר, מפני שהוא מציע אטרקציות רבות, כמו מוזיאון הפולקלור, השוכן בחוץ במרכז העיירה, ומציג היבטים שונים של אורחות החיים בבית ישן מסורתי.
אחד מהאתרים המרתקים ביותר לבקר בהם בעת חופשה בפרוטאראס, הוא ללא ספק פארק הפסלים באיה נאפה, השוכן במרחק נסיעה קצרה ממלון לאונרדו קריסטל קוב, במחוז פאמגוסטה. הפארק מציג לראווה מגוון יצירות של אמנים מוכשרים - קפריסאים ובינלאומיים - המשתתפים בסימפוזיונים בין-עירוניים של עיריית איה נאפה, החל משנת 2014.
אקווריום אוקיאנוס בפרוטוראס (Ocean Aquarium) הוא יעד אקזוטי מרתק, בו מבוגרים וילדים כאחד יהנו להכיר מקרוב מגוון בעלי חיים בסביבה טבעית יפהפייה. אקווריום האוקיאנוס משמש גם כמכון מחקר המטפל ביותר מ-1000 יצורים ימיים, בהם ניתן לצפות במהלך שייט בסירת אטלנטיס מיוחדת מתחת למים, המציגה את החיים הסוערים במימי הים התיכון.
ממש במרכז איה נאפה, במרחק נסיעה קצר מפרוטאראס, שוכן המוזיאון העירוני טלסה, שפתח את שעריו בשנת 2005. זהו מוזיאון ימי המתעד את התפקיד, החשיבות, וההשפעה של הים על האי של קפריסין. התערוכה המרכזית של המוזיאון מתמקדת בספינה העתיקה קיריניה (400 לפנה"ס), שנבנתה למטרות מדעיות על ידי המכון ההלני לשימור המסורת הימית. כלי שיט מרתק נוסף הוא PAPYRELLA, המשחזר ספינת פפירוס מסורתית ששימשה להובלת אבני אובסידיאן מעבר לים האגאי (9200 לפנה"ס).