הזמן עכשיו
Menu Toggle Menu Toggle
HE
  • EN
  • DE
  • RU
  • PL

עמוד סנט פאולוס בפאפוס

עמוד סנט פאולוס בפאפוס (St. Paul’s Pillar) עומד ליד חורבות בזיליקת פנגיה קריסופוליטיסה המונומנטלית. היסטוריונים טוענים כי המושל הרומי זעם על פאולוס הקדוש מפני שהטיף לנצרות, וציווה להלקות אותו ולקשור אותו לאחד העמודים הניצבים כיום בסמוך לבזיליקה העתיקה.

עמוד סנט פאולוס בפאפוס: למה כדאי לבקר כאן?

עמוד סנט פאולוס בפאפוס אינו בולט בגודל מרשים או בעיצוב מיוחד. בנוסף, אין עדיין הוכחה היסטורית שהקדוש אכן נקשר כאן, אולם יחד עם זאת, המסורת שבעל פה הפכה את עמוד האבן הזה למוקד משיכה פופולארי הנמצא במיקום נהדר בלב העיר קאטו, מה שהופך אותו לנקודת ציון חשובה באיזור. הציטוט הבא מתוך הברית החדשה, עשוי להעיד על האירוע שהתרחש כאן לכאורה ומזוהה כיום כעמוד סנט פאולוס: "חמש פעמים קיבלתי מהיהודים ארבעים מלקות מינוס אחד".

חוץ מעמוד סנט פאולוס ניתן להתרשם כאן גם מהכנסייה הגותית ומהעמודים שליד כנסיית Panagia Chrysopolitissa, וכנסיית Agia Kyriaki המשמש כיום את האנגליקנים. למרות ששני המונומנטים נראים הרוסים ומנותצים, עולי רגל ומבקרים רבים נהנים מהמראה הארכאי השורר במקום.

באותם זמנים, בערך במאה ה-4 לספירה, פנגיה קריסופוליטיסה (Panagia Chrysopolitissa) הייתה הבזיליקה הנוצרית הגדולה ביותר על האי, ונחשבה למקדש מרשים מעוטר בפסיפסים, עמודי גרניט ושיש עם כותרות בסגנון קורינתי. למרבה הצער, הבזיליקה נהרסה במהלך הפלישה הערבית בשנת 653 לספירה.

לא קל להבחין בין חורבות הבזיליקה לבין חורבות הכנסייה הגותית, שנבנתה ככל הנראה בשנת 1300 לספירה, והוסבה למסגד במהלך הכיבוש העות'מאני ועמד על כנו עד למאה ה-16, אז נהרס. במהלך השלטון העות'מאני נחרבה גם כנסיית אגיה קיריאקי (Agia Kyriaki), שכיום מוכרת למבקרים.

ב-4 שמות שונים - Agia Kyriaki (St. Kyriaki), כנסיית גבירתנו של עיר הזהב (Panagia Chrysopolitissa), הכנסייה של עמוד סנט פאולוס וגם הכנסייה הקתולית של סנט פאולוס. לא משנה איך תבחרו לקרוא לה – חשוב רק שתדעו שהכנסייה מקדישה יום זיכרון וכבוד לפאולוס הקדוש מדי שנה ב-7 ביולי.

קראו עוד

קראו פחות

 
עמוד סנט פאולוס בפאפוס
עמוד סנט פאולוס בפאפוס
עמוד סנט פאולוס בפאפוס
עמוד סנט פאולוס בפאפוס
0
1
2
3
01
עוד אתרים עתיקים
הטירה של פאפוס: מצודה מימי הביניים
הטירה של פאפוס: מצודה מימי הביניים

מו כל נקודת ציון היסטורית, גם לטירת ימי הביניים של פאפוס יש עבר מרתק ועמוק. הטירה נבנתה כמבצר ביזנטי, כשעם הזמן נהרסה שוב ושוב ונבנתה כל פעם מחדש. היא שימשה כחומת מגן שהגנה על הנמל ממתקפות, וכיום עומדת במלוא עוצמתה כאחד מהסמלים המזוהים ביותר של העיר.

קברי המלכים: מנוחתם האחרונה של בני האצולה
קברי המלכים: מנוחתם האחרונה של בני האצולה

למרות שמו, אין באמת מלכים הקבורים בבית הקברות העתיק והמחתרתי הזה, הנמתח מתחת לעיר נאה, העיר הקדושה של אפרודיטה. אתר קברי המלכים שימש בעיקר כמקום קבורתם של אנשי האריסטוקרטיה המקומית מהתקופה ההלניסטית (המאה ה-3 לפנה"ס) ועד ראשית המאה ה-4 לספירה. הקברים, המכונים ביוונית Tafoi ton Vasileon, הוכרזו ע"י אונסק"ו כאתר מורשת עולמית כחלק מהפארק הארכיאולוגי קאטו פאפוס.

הפארק הארכיאולוגי קאטו פאפוס
הפארק הארכיאולוגי קאטו פאפוס

כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו - הפארק הארכיאולוגי קאטו בפאפוס - הוא התחנה החשובה ביותר להתחקות אחר שורשיה של עיר הולדתה של אפרודיטה. המקום המרתק מומלץ מאוד לביקור שיערוך לכם היכרות עם מורשת פאפוס המפוארת, הכולל גם את Amathous ליד לימסול ואת Kition שבלרנקה, ומונומנטים אחרים ראויים לציון.

כנסיית אגיה סולומוני ומנהרות הקבורה הנוצריות
כנסיית אגיה סולומוני ומנהרות הקבורה הנוצריות

כנסיית Agia Solomoni ומנהרות הקבורה הנוצריות הן מבין האתרים הקדומים ביותר של פאפוס. למרות שהמראה שלהם צנוע למדי - הם משמשים כמקום קבורתם של שבעת האחים מאצ'בי (מכבי); אבים, אנטוניוס, גוריאס, אלעזר, אוספונוס, אלימוס ומרשלוס, ואמם סולומיני, שהיו בין הראשונים בקפריסין לבטל את העבודה הזרה ולאמץ לחיקם את הנצרות, עד שעונו ונרצחו לנגד עיניה של אימם, שעל שמה קרויה הכנסייה.

Start Chevron Icon
End Chevron Icon
0
1
2
3
1
10% הנחה בכל הזמנה באתר
הירשמו בחינם ובקלות קבלו 10% הנחה על כל הזמנה באתר.
הצטרפו עכשיו בחינם!
הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו את כל המבצעים, ההנחות וההצעות המיוחדות שלנו ישירות למייל

הזמנה מאובטחת
powered by WebHotelier