בזכות איזור שטוף שמש ואגדות מיתולוגיות, בזכות קולינריה מענגת ויינות שיסעירו את חוש הטעם, בזכות שפע הרפתקאות בים הכחול העמוק ותחושת שלווה ממכרת - נופש בקפריסין יחשוף בפניכם את נפלאות האי הקסום על כל האטרקציות, האתרים, החופים ומוקדי העניין שלו, שסוחפים אחריהם אלפי תיירים שנה אחר שנה:
עוצמתית ובלתי מתפשרת - קפריסין (או לבנט, כפי שנקראה פעם), היא מדינת אי מופלאה השוכנת במיקום ייחודי ומרתק, בו אירופה פוגשת את אסיה בים התיכון. חופי הים התכולים מארחים סלעים גיריים אפורים, בעוד תנועת הגלים השלווה מתמזגת עם משב הרוח המרקיד את שיחי עצי הזית הירוקים שנוגעים-לא נוגעים בשמי התכלת. כל אחד מאלו, וכולם יחד, יוצרים תחושה אקזוטית מרתקת. הנופים האייקונים של חופי הים הקפריסאי, חושפים מראה מינימליסטי מרהיב המתעד את יופיו של הרגע בכל פעם מחדש ויוצר מחזות מלאי קסם.
חופשה בקפריסין היא מסע של גילוי מרגש ומרתק, עם תפאורת נוף המשתנה ככל שמתקדמים אל לב האי, אז נחשפים העמקים הירוקים, הרי טרודוס העוצמתיים, סלעי הגיר החשופים בחוף, עמקי האזמרגד הבורקים וההרים המעוטרים בירוק עד.
כשמצד אחד מרינות המפרץ, בהן עוגנות סירות דייגים צנועות לצד יאכטות מפוארות, ומצד שני כפרים ציוריים מסורתיים – נחשף יופייה של קפריסין במלוא עוצמתו ויוצר מראה מהפנט שישבה את ליבכם.
אי אפשר לצפות ליותר מנופש בקפריסין, מקום הולדתה של אפרודיטה, אלת האהבה המיתולוגית, והכי טוב לגלות אותה צעד אחר צעד בהליכה רגלית:
בכל הנוגע לשאלה מתי כדאי לצאת אל נופש בקפריסין, התשובה היא בכל פעם שמתחשק לכם. הקרבה לארץ ועונת התיירות הנמשכת מאפריל עד אוקטובר – סוחפות לכאן רבבות תיירים מדי שנה. מבקרים אחרים שרוצים להימנע משמש הקיץ החמה, הנמשך מיולי עד ספטמבר, מגיעים לכך דווקא בחודשים הקרים יותר. עם זאת, מעטים מגיעים לכאן בחודשי החורף, מה שגורם דווקא לאמנים, סופרים וצלמים הזדמנות נדירה לחזות מקרוב בקצב החיים האיטי יותר של אי, ללא המולת התיירים הגודשים אותו לקראת האביב והקיץ
חופשה בקפריסין מציעה הרבה מאוד אטרקציות עבור מבקרים האוהבים נופל פעיל מלא באדרנלין: פעילויות ספורט מים תחת השמים שטופי השמש, הרפתקאות רטובות בים העמוק וטיולי ג'יפים במעלה ההרים העטופים באורן ירוק.
פטרה טו רומיאו (Petra tou Romiou), הידוע גם בשם "סלע אפרודיטה", ומזדקר מתוך החוף של פאפוס - משתרע על פני שטח הצבוע בצבעים מרהיבים המייצגים את יופיה של קפריסין. המראות היפהפיים הללו נראים כאילו יצאו מגלויה ומסבירים היטב מדוע מכונה המקום "אי האהבה". זהו האתר המצולם ביותר באי ע"י תיירים ומקומיים כאחד, ומעבר להתלהבות העצומה ממנו, הוא גם המקום המסתורי ביותר שתבקרו בו במהלך חופשה בקפריסין.
על פי המיתולוגיה היווניץ, אפרודיטה היפהפייה נולדה מקצף שנוצר על גלי הים, ולא פלא שזוגות צעירים רבים בוחרים להינשא כאן, או לפחות להנציח את אהבתם על רקע הסלע הייחודי המשמש כקמע של מזל טוב ותקווה לעתיד מבטיח.
עפ"י המיתולוגיה, במאה ה-12 לפנה"ס נולדה כאן אלת האהבה, ששבתה את דמיונם של משוררים והיסטוריונים רבים, שכתבו עליה יצירות רבות מספור. באגדה אחת מתוארת אפרודיטה כביתו של אורנוס, ובאחרת מסופר כי אביה הוא דווקא זאוס. כך או כך, באותה תקופה היא היתה קדושה ליוונים בכל רחבי העולם. מעבר למיתוס ולאגדות, הדימוי המסתורי של אפרודיטה עדיין מעורר השתאות, ומפתה מאות זוגות לערוך חתונה בפאפוס, מה שהופך את קפריסין ל"אי החתונות" האולטימטיבי.
במרחק שעת נסיעה אחת מפאפוס, המרחצאות של אפרודיטה ייקחו אתכם למסע בתקופה העתיקה, שם נראה שהזמן עמד מלכת בצל התאנה הוותיקה השומרת על האתר. זה גם המקום שבו אפרודיטה פגשה את אדוניס, ומדריכי הטיולים המקומיים, בוודאי יחשפו בפניכם אגדות רבות נוספות הקשורות באלה המרתקת והמסתורית.
אתר המורשת העולמית של אונסק"ו, Palaipafos – Kouklia, הוא בגדר ביקור חובה במהלך נופש בקפריסין. הוא נחשב לתחנה החשובה ביותר המתחקה אחר שורשיה התרבותיים של אפרודיטה, ונמצא במרחק נסיעה קצרה של 30 דקות מפאפוס. שני אתרים מומלצים נוספים הם Amathous שליד לימסול, ו-Kition שבלרנקה, המספרים גם הם על תולדותיה של אפרודיטה האגדתית.
המטבח הקפריסאי, בדיוק כמו ההיסטוריה של מדינת האי, משלב תערובת צבעונית ומלהיבה של טעמים. אחת ההתמחויות הקולינריות הייחודיות המזוהות עם האי הן שפע מנות מאזטים משובחות, המייצגות את כל הטוב הקולינרי שיש לקפריסין להציע, לדומגא: מנת חלומי ((Halloumi, המעצימה את טעם הגבינה הקפריסאית כשהיא צלויה על הגריל, מוגשת בכמעט כל מלון או מסעדה בקפריסין ומלווה בעלי חסה ירוקים, ארוגולה או פרוסת לימון חמצמצה; מנת Karaoli yahni, שהיא מעדן קפריסאי יווני אהוב העשוי מחלזונות בר זעירים מבושלים ברוטב עגבניות ומוגשים בדרך כלל בחודשי הסתיו; מנת קופיפיה (Koupepia), בת הדודה הקפריסאית של הדולדה היוונית, המורכבת מעלי גפן ממולאים באורז ובבשר טחון, ומתובלים בעשבי תיבול ורוטב עגבניות; ומנת קולוקאסי (Kolokasi) המורכבת משורש טארו מיוחד שגדל באי ומבושל באופן מסורתי ברוטב עגבניות בליווי נקניקיות ומיני בשרים.
בשל שפע מנות המאזטים הבלתי נגמר, מומלץ לאכול בנחת, להתענג על כל ביס ולתת לטעמי קפריסין המופלאים להפוך לחוויה קולינרית בלתי נשכחת. כמובן - אל תשכחו שחופשה בקפריסין ממוקמת לא רחוק מהים, ולכן אל תפספסו את שפע הדגה הטרייה ופירות הים העסיסיים המוגשים צלויים או מבושלים בטעמים קפריסאיים ייחודיים.
לסיום הבילוי הטעים ומלא התענוגות, אל תוותרו על מבחר הקינוחים שיש לקפריסין להציע, ויפליאו אתכם בטעמים מתוקים ונימוחים, כמו בקלאווה וקדאיף נוטפי הדבש, מלבי קרמי ונימוח, ופסטל מחרובים מקומיים דביקים ומתקתקים. במרחק של 4 ק"מ מפאפוס אפילו תמצאו את מוזיאון פסטלי באנוגרה המתחקה אחרי מקורותיו של הקינוח המסורתי.
לסיום, אל תשכחו שקפריסין היא ממלכת יין עתיקה וותיקה מאוד, המציעה מגוון עצום של יינות ויקבים משובחים, שיהפכו כל ארוחה למענגת ושמחה עוד יותר.
היו הראשונים לדעת
הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו את כל המבצעים, ההנחות וההצעות המיוחדות שלנו ישירות למייל
© כל הזכויות שמורות למלונות לאונרדו קפריסין 2022 - 2016
© כל הזכויות שמורות למלונות לאונרדו קפריסין 2022 - 2016